Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.
Porsjoner: 2 • TId: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
2 stk biff à 180 g (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
1 ss olje eller margarin til steking
½ ts salt
 ¼ ts hot beauty spice , evt. pepper
½ stk løk
1 stk stilkselleri (stangselleri) (1 - 2 stilker)
 1 stk grønn paprika
 1 båt hvitløk
 1 boks hakkede hermetiske tomater
 ¼ ts kajennepepper
 ca.½ ts sukker
 1 ½ dl hurtigris
 1 dl reker eller krepsehaler
Slik gjør du
- Rens rekene.
 - Kok risen etter anvisning på pakken og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.
 - Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
 - Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i panna sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker.
 
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 439 kcal | 
| Protein | 50,3 g | 
| Fett | 10,1 g | 
| Karbohydrater | 34,2 g | 
| Jern | 4,8 mg |