Foto: Cathrine Borchsenius

Sunt, godt og billig!

Det har etter hvert kommet flere typer ”hjemmelaget” knekkebrød i butikkene, men ingenting slår de som er hjemmelaget helt på ordentlig! Ikke bare smaker de godt, men det er mye billigere å lage knekkebrødene selv.

Se Bramats store test av knekkebrød

Bytt ut brød med knekkebrød

Til tross for at de aller fleste vet at grønnsaker og grove kornprodukter er sunt, spiser vi altså for lite av det. Så spørsmålet er hvordan vi kan få i oss mer? Og det er selvfølgelig her vi kommer til poenget: Spis knekkebrød!

Bytt ut brød laget på finmalt mel med knekkebrød laget av grovt melk, helkorn, og gjerne også nøtter og frø. Spis grønnsaker og annen fiberrik mat også, men velger du knekkebrød fremfor brød er mye gjort.

Er du slank, aktiv og sulten, så hiv gjerne innpå noen brødskiver også, men er du en av mange som prøver å holde vekten nede, så bytt heller ut brødskivene med knekkebrød.

Les også: Kjør på med fiber

Enklere enn du tror

I motsetning til hva mange tror, er det slett ikke vanskelig å lage knekkebrød. Faktisk er det superenkelt! Du rører bare sammen ingrediensene, smører utover en stekeplate, og steker i ovnen. Et tips er å lage knekkebrødene på kvelden, for da kan de stå natten over og tørke i ovnen slik at de blir ekstra sprø.

Nedenfor finner du våre tips til sunne og gode knekkebrødoppskrifter.

Cathrines knekkebrød med valnøtter

Vibekes superenkle glutenfrie knekkebrød

Cathrines müsliknekkebrød