Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Saft er en mye større kilde til sukker enn yoghurt.

Mange lar være å gi barna sine yoghurt av redsel for at barnet skal få i seg for mye sukker. Dette kan til en viss grad være vel begrunnet ettersom noen typer yoghurt inneholder relativt mye sukker, fett og kalorier. Men, velger du riktig type, kan du gjerne gi barnet ditt yoghurt.

Søte barn

Norske barn får i seg for mye sukker, men det er en feiloppfatning at yoghurt er en stor kilde til sukker i barnas kosthold. Den største kilden til sukker er saft, brus, kjeks og søtsaker. Begrenser du inntaket av disse mat- og drikkevarene, er det fint plass til yoghurt i barnas kosthold.

Et sunt lite måltid

Et glass saft inneholder 20 gram sukker, mens en yoghurt inneholder rundt 15 gram sukker. I saft er det ingen andre næringsstoffer, mens i yoghurt er det en rekke viktige næringsstoffer som protein, kalsium, vitaminer og mineraler. Mens saft og brus kun er ”tomme kalorier”, kan en yoghurt være et sunt lite måltid.

Ulike behov

Barn er forskjellige. Mens noen elsker mat og har lett for å legge på seg, er andre kresne og spiser omtrent ingenting. For denne siste gruppen kan yoghurt være en viktig del av kostholdet fordi det sikrer inntaket av kalsium, protein og energi.

For de mer matglade barna kan kanskje en yoghurt om dagen være den lille ekstra tilførselen av sukker og kalorier som barnet egentlig ikke trenger. Disse barna kan like gjerne få dekket sitt behov for kalsium gjennom lettere melkeprodukter, og yoghurt kan heller brukes innimellom når det skal være noe litt ekstra. Men også hos disse barna bør du først kutte ned på saft, juice, brus, kjeks og søtsaker før du tar bort yoghurten.

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke