Hjemmelaget majones er enkelt å lage og smaker mye bedre enn den du får i butikken. Trikset er å bruke ingredienser med samme temperatur, og å være veldig tålmodig når man sper med oljen.
Hvis du først kan lage majones, er det enkelt å lage smakstilsatt majones som for eksempel chilimajones, wasabimajones, eller aioli. Alt du trenger å gjøre er å tilsette smakselementer som chili, wasabi, eller hvitløk.
Hjemmelaget majones
- 2 stk. eggeplomme
- 0,5 ts salt
- 1 ss sitronsaft eller vineddik
- 1 ts dijonsennep
- ca. 4 dl nøytral nøytral olje
- 0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du det
1. Bruk en stavmikser, og rør eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. Ha i krydder og halvparten av sitronsaft/eddik.
2. Spe forsiktig med olje mens du fortsetter å vispe – en teskje av gangen er nok. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Du kan redde majonesen ved å tilsette litt vann før du fortsetter å spe, eller la være å tilsette resten av oljen.
3. Smak til med krydder og sitron/eddik.
Ferdig majones skal være så tykk at den holder fasongen.