Foto: Fruktno

En nydelig og mettende suppe som er ferdig på en, to, tre.

Suppen kan varieres ved å tilsette reker, blåskjell og hakkede urter. Du kan også bytte ut torsk og laks med annen fisk, f.eks. breiflabb.

Ingredienser

  • 8 dl fiskekraft
  • 2 dl matfløte
  • 1 stk finhakket fennikel
  • 2 stk gulrot i skiver
  • 200 g torskefilet eller annen hvit fisk i terninger
  • 200 g laksefilet eller annen rød fisk i terninger
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 stk rød chili finhakket (fjern frøene)
  • ½ stk purre i strimler
  • 4 ts crème fraîche lett, 18 %

Slik gjør du det

Kok opp kraft og fløte.

Tilsett alle ingrediensene bortsett fra purre og crème fraîche.

La suppen småkoke i ca. 5 minutter til fisken er gjennomkokt.

Tilsett purre og crème fraîche i det siste kokeminutt.

Smak til med pepper.

Server suppen med crème fraîche og godt brød til.

Kilde: Frukt.no