Byggrynsgrøt er et sunt og godt alternativ til havregrøt.
Her har vi laget grøten i stekeovnen - altså en bakt byggrynsgrøt med gulrot og krydder. Ekstra digg til helgefrokosten!
Ingredienser
2 porsjoner
- 2 dl byggryn , steel cut eller hel
- 0,5 ts bakepulver
- 0,13 ts malt ingefær
- 0,25 ts malt kanel
- 0,13 ts salt
- 1 stk egg
- 2,5 dl mandelmelk , eller annen valgfri melk
- 1 stk revet gulrot
- 2 ss rosiner
- 0,5 ss rapsolje til pensling
Topping
- 2 ss honning, agave eller lønnesirup
- 2 ss valnøttkjerner
- 2 ss solsikkekjerner
Fremgangsmåte
Riv gulrøtter grovt på et rivjern.
Ha byggryn og krydder i en bolle. Visp sammen egg og ha dem i bollen sammen med melken. Bland sammen og rør inn revne gulrøtter og rosiner. Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.
Pensle en ildfast form eller porsjonsskåler penslet med rapsolje. Ha i byggrynsblandingen.
Sett formen(e) midt i ovnen på 175 °C og stek i 20-30 minutter.
Dryss grovhakkede nøtter og solsikkekjerner over den bakte grøten. Ringle over honning, agave eller lønnesirup til slutt.