Foto: Matprat

Byggrynsgrøt er et sunt og godt alternativ til havregrøt.

 Her har vi laget grøten i stekeovnen - altså en bakt byggrynsgrøt med gulrot og krydder. Ekstra digg til helgefrokosten!

Ingredienser

2 porsjoner

  • 2 dl byggryn , steel cut eller hel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,13 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,13 ts salt
  • 1 stk egg
  • 2,5 dl mandelmelk , eller annen valgfri melk
  • 1 stk revet gulrot
  • 2 ss rosiner
  • 0,5 ss rapsolje til pensling

Topping

  • 2 ss honning, agave eller lønnesirup
  • 2 ss valnøttkjerner
  • 2 ss solsikkekjerner

Fremgangsmåte

Riv gulrøtter grovt på et rivjern.
Ha byggryn og krydder i en bolle. Visp sammen egg og ha dem i bollen sammen med melken. Bland sammen og rør inn revne gulrøtter og rosiner. Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.

Pensle en ildfast form eller porsjonsskåler penslet med rapsolje. Ha i byggrynsblandingen.
Sett formen(e) midt i ovnen på 175 °C og stek i 20-30 minutter.
Dryss grovhakkede nøtter og solsikkekjerner over den bakte grøten. Ringle over honning, agave eller lønnesirup til slutt.

Kilde: Matprat.no