Foto: Vivian Tveite

Saftig, godt og stappfullt av gunstige næringsstoffer.

Er du litt lei av brød, tåler ikke gluten, eller prøver å begrense inntaket av raske karbohydrater? Da bør du teste ut dette brødet.

Brødet er helt uten mel og inneholder kun nøtter, frø, egg, olje og litt salt. Mettende, saftig, godt og rik på umettet fett og gunstige plantestoffer.

Ingredienser

  • 500 g nøtter og frø (feks. valnøtter, hasselnøtter, mandler, linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner)
  • 4 egg
  • 0,75 dl olje
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160 grader. Visp sammen egg, olje og salt før du tilsetter frøblandingen. Hell blandingen over i en smurt brødform.

Stek i ca. 60 minutter. La brødet avkjøles på rist. Oppbevar i kjøleskap, eller i fryser. Skjær gjerne i skiver før det fryses ned.

Kilde: Vivian Tveite @hjerte.for.mat