Koteletter er noe alle liker og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig god middag. Her er en vri smakstilsatt med eplecider.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 stk kotelett av svin
1 ss margarin
1 skive kålrot
1 stk liten persillerot
1 skive knollselleri (sellerirot)
1 stk gulrot
½ stk purre
½ stk kinakål
1 ts salt
½ ts pepper
5 dl eplecider
Slik gjør du
- Vask og rens grønnsakene, skjær kålrot, persillerot, selleri, gulrot og kinakål i 1 cm brede strimler. Purre skjæres i tynne skiver.
- Brun kotelettene raskt i varm panne, ta dem ut av pannen og legg dem til side.
- Tilsett alle grønnsakene i pannen, legg kotelettene oppå, strø på salt og pepper og hell over eplecideren. Legg på lokk og la det brassere (trekke) ca 10 minutter.
- Server kotelettene med rotfruktene og ciderbuljongen, pynt med friske urtekrydder. Passer bra med ris eller kokte poteter.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 438 kcal |
Protein | 33,0 g |
Fett | 25,0 g |
Karboydrater | 20,1 g |
Jern | 2,0 mg |