Foto: Eva Brænd/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lag deg et herlig cæsarsandwich med egg, asparges og kyllingfilet. Det er den knallgode cæsardressingen som setter prikken over i-en.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

4 stk kyllingfilet
2 ss flytende margarin til steking
salt, pepper og evt. annet krydder
4 stk egg
4 skive brød

Dressing:
3 ss olivenolje
1 båt revet hvitløk
noen dråper worcestershiresaus
3 ss lettmajones
3 ss hvitvinseddik
salt og kvernet pepper
12 stk frisk grønn asparges
½ pk ferdigkuttet salatblanding

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene og stek dem i litt flytende margarin i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 6-8 minutter.  Skjær filetene i skiver.
  2. Kok eggene i 7-8 minutter til de er "smilende". Avkjøl i rennende, kaldt vann.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
  4. Pensle brødskivene med litt olje og gni over brødet med en bit hvitløk. Stek brødet i en panne til det er sprøtt.
  5. Legg litt salat på brødskivene og skiver av kyllingfilet.

Server med egg delt i to og drypp over dressingen. Pynt med tomat og urter.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 550 kcal
Protein 46,2 g
Fett 31,9 g
Karbohydrater 18,1 g
Jern 3,3 g