Foto: Synnøve Dreyer

Wok med grønnsaker og en spennende og pikant saus med sting vil garantert smake.

En enkel og smakfull wokrett hentet fra frukt.no. Serveres gjerne med fullkornspasta eller fullkornsris. 

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 150 g sukkererter
  • 1 stk gul paprika
  • 250 g frisk spinat
  • 2 stk sjalottløk
  • ½ stk rød chili i biter
  • ½ dl sesamfrø

Saus:

  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 1 ts potetmel
  • ¼ ts chilipasta (sambal oelek)
  • revet skall av ½ stk lime

Slik gjør du det

Lag sausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte. Kok opp under omrøring, og smak sausen til med sambal oelek, salt og revet limeskall.

Del paprika i biter, sukkererter i to og sjalottløk i båter.

Skyll spinaten.

Stek sesamfrø i tørr, varm panne til de blir gylne. Legg til side.

Stek kjøttet raskt i en wokpanne, og ta det opp.

Stek grønnsakene og spinatbladene raskt under omrøring på sterk varme.

Hell over sausen og tilsett kjøttet. Bland alt raskt sammen i woken.

Strø på ristede sesamfrø, og server gryten straks med kokt ris til.