Wok med grønnsaker og en spennende og pikant saus med sting vil garantert smake.
En enkel og smakfull wokrett hentet fra frukt.no. Serveres gjerne med fullkornspasta eller fullkornsris.
Ingredienser
- 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 150 g sukkererter
- 1 stk gul paprika
- 250 g frisk spinat
- 2 stk sjalottløk
- ½ stk rød chili i biter
- ½ dl sesamfrø
Saus:
- 1 dl eplejuice
- 1 ss honning
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 båt hvitløk - finhakket
- 1 ts potetmel
- ¼ ts chilipasta (sambal oelek)
- revet skall av ½ stk lime
Slik gjør du det
Lag sausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en gryte. Kok opp under omrøring, og smak sausen til med sambal oelek, salt og revet limeskall.
Del paprika i biter, sukkererter i to og sjalottløk i båter.
Skyll spinaten.
Stek sesamfrø i tørr, varm panne til de blir gylne. Legg til side.
Stek kjøttet raskt i en wokpanne, og ta det opp.
Stek grønnsakene og spinatbladene raskt under omrøring på sterk varme.
Hell over sausen og tilsett kjøttet. Bland alt raskt sammen i woken.
Strø på ristede sesamfrø, og server gryten straks med kokt ris til.