Sunt, godt, mettende og billig!
Denne gryten er rik på smak fra løk, hvitløk, paprika, poteter og karve, m.m. Bønnene erstatter kjøtt og gjør gryten mettende og kjempegod.
Ingredienser
- 3 stk potet
- 2 stk løk
- 1 båt hvitløk
- 2 stk grønn paprika
- 2 ss olje
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts paprikapulver
- 1 ½ ts karve
- 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks hvite bønner
- smak til med salt og pepper
Slik gjør du det
Skrell poteter, løk og hvitløk. Skjær poteter og paprika i terninger og hakk løk og hvitløk.
Surr grønnsakene litt i en kjele med olje. Rør i tomatpuré og krydder. Tilsett buljongen og knuste hermetiske tomater..
La gryten koke under lokk i ca. 15 minutter.
Skyll bønnene godt i kaldt vann og la dem renne av. Bland dem inn i gryten. Smak til med salt og pepper.
Server gryten f.eks. med en spiseskje crème fraîche som er smakt til med litt revet sitronskall.