Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Med deilige smaker av mynte og mango, blir kotelettmiddagen riktig så eksotisk.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetgrad: Enkel

Ingredienser

8 stk kotelett av svin
2 ts tandoorikrydder
2 ts olje
2 ss olje eller margarin til steking

Mynteraita:

2 ss hakket frisk mynte
1 stk finhakket vårløk
2 dl matyoghurt
½ ts salt
½ ts pepper* 

Mangosalat:

1 stk stor mango
1 stk rød paprika
2 stk vårløk
2 ss frisk mynte
1 stk lime
1 ts olje
120 g ruccula

Slik gjør du

  1. Skjær bort fett og bein fra kotelettene. Da får du fine små biffer.
  2. Rør krydder og olje sammen. Pensle biffene med blandingen og sett dem i kjøleskapet.
  3. Hakk myntebladene til raitaen grovt. Finhakk vårløk. Rør yoghurt, mynteblader og vårløk sammen. Smak til med salt og pepper.
  4. Skrell mangoen, skjær mangokjøttet fri fra steinen og skjær mango og paprika i tynne skiver. Snitt vårløken fint og mynten grovt. Press 2 ss limesaft, rør det sammen med oljen og smak dressingen til med salt og pepper. Bland det hele med ruccula.
  5. Varm margarin/olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kotelettene ca.1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme og stek dem ferdige ca. 3 minutter på hver side. Pynt med lime.

Serveres med nanbrød eller pitabrød.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 489 kcal
Protein 71,2 g
Fett 15,3 g
Karbohydrater 14,1 g
Jern 3,3 mg