Med deilige smaker av mynte og mango, blir kotelettmiddagen riktig så eksotisk.
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetgrad: Enkel
Ingredienser
8 stk kotelett av svin
2 ts tandoorikrydder
2 ts olje
2 ss olje eller margarin til steking
Mynteraita:
2 ss hakket frisk mynte
1 stk finhakket vårløk
2 dl matyoghurt
½ ts salt
½ ts pepper*
Mangosalat:
1 stk stor mango
1 stk rød paprika
2 stk vårløk
2 ss frisk mynte
1 stk lime
1 ts olje
120 g ruccula
Slik gjør du
- Skjær bort fett og bein fra kotelettene. Da får du fine små biffer.
- Rør krydder og olje sammen. Pensle biffene med blandingen og sett dem i kjøleskapet.
- Hakk myntebladene til raitaen grovt. Finhakk vårløk. Rør yoghurt, mynteblader og vårløk sammen. Smak til med salt og pepper.
- Skrell mangoen, skjær mangokjøttet fri fra steinen og skjær mango og paprika i tynne skiver. Snitt vårløken fint og mynten grovt. Press 2 ss limesaft, rør det sammen med oljen og smak dressingen til med salt og pepper. Bland det hele med ruccula.
- Varm margarin/olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kotelettene ca.1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme og stek dem ferdige ca. 3 minutter på hver side. Pynt med lime.
Serveres med nanbrød eller pitabrød.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 489 kcal |
Protein | 71,2 g |
Fett | 15,3 g |
Karbohydrater | 14,1 g |
Jern | 3,3 mg |