Foto:Frukt.no, Synøve Dreyer

Skikkelig matsalat med avokado, rødløk, asparges og tunfisk.

Server salaten som middag eller kvelds - gjerne med godt brød til. Restene kan du ha med i matboksen dagen etter.

Ingredienser

  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk avokado
  • 1 bunt grønn frisk asparges
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk tomat
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann

Dressing:

  • 3 dl matyoghurt
  • ¼ ts salt
  • finklippet dill
  • nykvernet pepper

Slik gjør du det

Brekk eller skjær av den nederste delen på aspargesene. Kok dem i 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl.

Skjær avokado, asparges, paprika, tomat og stilkselleri i grove biter. Skjær rødløken i ringer.

Legg salaten på et serveringsfat og fordel tunfisk over.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den til med dill og pepper.

Dressingen serveres i en skål ved siden av salaten.

Server gjerne godt brød ved siden av.

Kilde: Frukt.no