Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Svinefilet, grønnsaker, frukt, hvitvin med mer pakkes inn i aluminiumsfolie. Stekes på grillen eller i stekeovn. Lettlaget og godt!

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

450 g indrefilet av svin
1 stk brokkoli
3 bunt vårløk
3 stk gulrot
2 båt hvitløk
1 stk rød paprika
2 dl hvitvin
30 stk stenfrie grønne druer
1 ss finhakket frisk oregano
1 ss finhakket frisk basilikum
3 ss olivenolje
2 ts salt

Slik gjør du

  1. Bruk tykk aluminiumsfolie. Riv aluminiumsfolien i fire ruter à 60 x 30 cm og brett den dobbelt 30 x 30 cm.
  2. Brun kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje. (Ikke gjennomstekt!)
  3. Lag lange flak av gulrøttene med en ostehøvel. Del grønnsakene i passe store biter (druene hele) og fordel alt likt på foliebitene.
  4. Ha kjøttet over grønnsakene og urtene. Krydre med nykvernet pepper og Maldon-salt. Brett opp kanten på folien og hell 1/2 dl hvitvin over hver. Lag knytte av foliebitene. Lukk godt på toppen.
  5. Stekes i ovn eller over grill i 15 minutter på 250 grader.

Server med godt, ferskt brød, olivenolje og Maldon-salt.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 320 kcal
Protein 26 g
Fett 12,6 g
Karbohydrater 18 g
Jern 0,6 mg