Foto: Kim Holthe/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Svinekjøtt kan brukes til alt. Prøv en suppe med grønnsaker og svinekjøtt til lunsj, middag, kvelds, nattmat.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
1 ½ l kjøttbuljong (utblandet)
200 g gulrot
1 stk blomkål
4 stk vårløk
200 g frisk grønn asparges

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i strimler, og gulrøttene i skiver. Kok opp buljongen og la kjøttet og gulrøttene trekke ca. 5 minutter i buljongen.
  2. Del blomkålen i små buketter, skjær vårløken i ringer og del aspargesen i 2 hvis de er store.
  3. Ha grønnsakene i og la det trekke ca 10 minutter.

Serveres med godt brød.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 218 kcal
Protein 37,6 g
Fett 3,4 g
Karbohydrater 8,7 g
Jern 2,5 mg