Foto: Synnøve Dreyer/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Server egg på couscous-salat som en egen liten rett eller la den være en del av en større buffet.

Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 stk kyllingfilet
2 ss flytende margarin til steking
2 stk egg
200 g couscous
½ stk issalat eller en annen god salat
2 stk tomat eller noen cherrytomater
½ stk slangeagurk
1 stk rødløk
2 båt presset hvitløk
saften av1 stk sitron
3 ss olivenolje
½ dl frisk mynte eller kruspersille
salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Stek kyllingfiletene hele eller i strimler. Kok eggene i 9 minutter. Avkjøl helt.
  2. Kok couscous etter anvisning på pakken og la den bli kald.
  3. Skjær alle grønnsakene i mindre biter og bland inn couscous, sitronsaft, olivenolje og urter. Smak til med salt og pepper.
  4. Fordel salaten i porsjonsskåler og anrett med kylling og egg på toppen.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 437 kcal
Protein 29,8 g
Fett 18,4 g
Karbohydrater 35,7 g
Jern 2,0 mg