Foto Frukt.no

Wok er raskt å lage og passer midt i blinken når sulten melder seg etter en lang dag på jobb og skole.

 Denne woken kan lages med eller uten kjøtt, og grønnsakene kan varieres i det uendelige.

Ingredienser

  • 150 g baby gulrot
  • 150 g sukkererter
  • 150 g grønn frisk asparges
  • 150 g blomkål
  • ½ stk gul paprika
  • ½ stk rød paprika
  • ½ stk grønn squash
  • 300 g biff
  • 2 ss jordnøttolje
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 225 g kokte risnudler

Fremgangsmåte

Skjær biff i strimler. Varm opp wokpannen og ha i 1 ss jordnøttolje. Wok biffen i 1 minutt mens du vender forsiktig om. Legg biffen til side.

Del sukkererter og asparges i to. Del blomkål i passelige buketter. Skjær paprika i strimler og squash i terninger.

Ha resten av oljen i woken. Tilsett grønnsakene og ingefæren og wok i 2 minutter på sterk varme under omrøring.

Legg biffen tilbake i woken. Wok ytterligere i 1-2 minutter under forsiktig omrøring til biffen er ferdig.

Tilsett soyasaus og sesamolje og dryss over pinjekjerner. Rør forsiktig om og server woken umiddelbart med kokte risnudler ved siden av.

Annonse
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
Annonse
Kilde: Frukt.no