Wok er raskt å lage og passer midt i blinken når sulten melder seg etter en lang dag på jobb og skole.
Denne woken kan lages med eller uten kjøtt, og grønnsakene kan varieres i det uendelige.
Ingredienser
- 150 g baby gulrot
- 150 g sukkererter
- 150 g grønn frisk asparges
- 150 g blomkål
- ½ stk gul paprika
- ½ stk rød paprika
- ½ stk grønn squash
- 300 g biff
- 2 ss jordnøttolje
- 2 ss lys soyasaus
- 2 ts sesamolje
- 2 ss pinjekjerner
- 1 ss revet frisk ingefær
- 225 g kokte risnudler
Fremgangsmåte
Skjær biff i strimler. Varm opp wokpannen og ha i 1 ss jordnøttolje. Wok biffen i 1 minutt mens du vender forsiktig om. Legg biffen til side.
Del sukkererter og asparges i to. Del blomkål i passelige buketter. Skjær paprika i strimler og squash i terninger.
Ha resten av oljen i woken. Tilsett grønnsakene og ingefæren og wok i 2 minutter på sterk varme under omrøring.
Legg biffen tilbake i woken. Wok ytterligere i 1-2 minutter under forsiktig omrøring til biffen er ferdig.
Tilsett soyasaus og sesamolje og dryss over pinjekjerner. Rør forsiktig om og server woken umiddelbart med kokte risnudler ved siden av.