Jordskokk har en spennende, søt og nøtteaktig smak som sammen med kveitefilet og kalvebrissel utgjør en fantastisk middagsrett.
Dette er en spennende fiskerett som passer perfekt til selskap eller hvis du vil lage noe ekstra godt en dag.
Ingredienser
- 600 g kveitefilet
- 2 stk fennikel, frisk
- 1 stk sitron
- 2 stk stjerneanis
- 400 g kalvebrissel
- 1 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 500 g jordskokk
- 5 dl melk
- 100 g erter, frisk
- timian, frisk
- olivenolje
- trøffel, sort
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Rens fennikel, del i to legg i en kasserolle og fyll på olivenolje til de er dekket. Tilsett skall av halvparten av sitron og stjerneanis. Smak til med salt og pepper.
Kok på svak varme til fennikel er mør helt igjennom. Kok kalvebrissel med hakket sjalottløk, hvitløk, timian, salt og pepper.
Avkjøl og rens for sener og hinner, og stek den lett i smør før servering. Skrell jordskokk og kok møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Smørdamp erter. Stek kveiten. Stek fennikel raskt i smør. Server fisken med fennikel, kalvebrissel, jordskokksuppe og erter.