Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vil du ha et sunnere alternativ til pølser på bålet eller grillen, så bør du prøve denne foliepakkede blandingen av kylling og grønnsaker.

Porsjoner: 1 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetgrad: Enkel

Ingredienser

½ stk kyllingfilet
½ stk gulrot
1 stk potet
1 skive rød paprika
1 ss purre i ringer (kan sløyfes)
1 ss flytende margarin
evt. et lite dryss paprikapulver
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kylling og grønnsaker i passe store biter eller skiver.
  2. Vend alt i litt flytende margarin og legg det over på et ark aluminiumsfolie. Ha på krydder, salt og pepper.
  3. Pakk godt sammen og legg det på bålet i ca. 8-10 minutter eller på grill i ca. 10 minutter.

Spis sammen med for eksempel pinnebrød.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 242 kcal
Protein 19,4 g
Fett 12,1 g
Karbohydrater 13,0 g
Jern 0,9 mg