Foto: Godfisk

En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet.

Men denne retten tar kortere tid å lage enn en tradisjonell bacalao. 

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 150 g bacon
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 dl vann
  • 400 g hermetiske tomater med basilikum
  • 2 ts salt
  • 1 stk sitron
  • pepper

Tilbehør

  • ris
  • brød
  • sorte oliven

Fremgangsmåte

Skjær torsken i serveringsstykker.Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.
Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt. Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.
Rør fiskebuljong ut i vann. Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.

Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.
Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.
Server gryten med ris, brød og oliven.

Kilde: Godfisk