En deilig, dampende gryte med torsk og råvarer inspirert av det portugisiske kjøkkenet.
Men denne retten tar kortere tid å lage enn en tradisjonell bacalao.
Ingredienser
4 porsjoner
- 400 g torskefilet, uten skinn og bein
- 150 g bacon
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 terning fiskebuljong
- 1 dl vann
- 400 g hermetiske tomater med basilikum
- 2 ts salt
- 1 stk sitron
- pepper
Tilbehør
- ris
- brød
- sorte oliven
Fremgangsmåte
Skjær torsken i serveringsstykker.Skjær bacon i ca. 2 cm store biter, løk i ringer og finhakk hvitløk.
Stek bacon i en tørr gryte til det blir gyllenbrunt. Ha i løk og hvitløk, og la surre i baconfettet til løken er blank.
Rør fiskebuljong ut i vann. Tilsett hermetiske tomater og fiskebuljong, kok opp og smak til med pepper.
Legg torskestykkene i gryten. Strø over salt og press litt sitron over fisken.
Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, eller til torsken er kokt. Dersom fisken er veldig kald kan det ta lengre tid.
Server gryten med ris, brød og oliven.
Kilde: Godfisk