Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens kålsalat har nederlandsk opprinnelse.
Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!
Ingredienser
4 porsjoner
- 500 g laksefilet, uten skinn og bein
- 2 ts salt
- 2 ts sennep
- 2 ss dill
- 0,5 stk purre
- olje
Kålsalat
- 0,2 stk hodekål
- 0,5 stk fennikel, frisk
- 2 stk gulrot
- 1 dl majones
- 2 dl lettrømme
- 1 ss eplecidereddik
- salt
- pepper
- sukker
Råstekte poteter
- 12 stk potet, liten type
- olivenolje
- salt, grovt
Tilbehør
- brød
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.Vend potetene i olivenolje.
Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Skjær laks i mindre biter. Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.
Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.
Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.
Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.
Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.
Vend grønnsakene inn i dressingen.
Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.
Kilde: Godfisk.no