Med så lite karbohydrater kan man vel også tillate seg å bruke parmesan i omeletten. Det blir uansett ikke det samme uten.
Porsjoner: 8 • TId: Under 20 mintutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
200 g i skiver spekeskinke
250 g frisk spinat
1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1 stk rød chili
1 ss margarin til steking
6 stk egg
1 ts salt
½ ts pepper
6 stk cherrytomat, rød
½ dl revet hvitost, halvfet
evt.2 ss revet parmesan
Slik gjør du
- Skyll frisk spinat godt og la vannet renne av. Skjær løken i ringer. Fres den med finhakket hvitløk og finhakket chili i margarin ved middels varme.
- Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. Visp eggene lett med salt og pepper og hell i pannen. Legg på halve tomater og revet ost. La eggeblandingen stivne ved middels varme.
- Legg frittataen over på et fat. Del den i 8 like store deler. Anrett med spekeskinke på toppen.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 161 kcal |
Protein | 15,9 g |
Fett | 10,0 g |
Karbohydrater | 1,8 g |
Jern | 3,2 mg |