Foto: Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Små, fylte paprika med ris og karbonadedeig er supre som en del av et tapasbord med sunne retter.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

400 g karbonadedeig
2 dl naturris
1 stk finhakket løk
1 ts salt ½ ts pepper
½ ts chilipulver
1 stk egg
8 stk små oransje paprika

Slik gjør du

  1. Kok risen som anvist på pakken.
  2. Stek karbonadedeig sammen med krydder, løk, hvitløk. Ta det ut av pannen og bland inn egg og ris.
  3. Skjær forsiktig toppen av paprikaene og fjern frøene.
  4. Fyll kjøttblandingen i paprikaene og sett dem i en ildfast form med åpningen på topp. Press stilken på toppen slik at paprikaen blir lukket. Stek dem midt i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 220 kcal
Protein 24,3 g
Fett 5,3 g
Karbohydrater 16,1 g
Jern 3,1 mg