Frikassé er en tradisjonsrett som mange har minner om.
Når høstmørket senker seg er det godt å varme seg på en rett som dette.
Porsjoner: 4 • Tid: 40 - 60 min • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
700 g grytekjøtt av lam uten bein
4 dl vann
2 ts salt
2 stk gulrot
2 stk persillerot
1 bunt vårløk
1 bunt frisk grønn asparges
½ ts pepper
1 ss frisk timian 1 ts tørket
2 ss sitronsaft
1 dl melk
1 ss maisstivelse (maizena)
1 dl lettrømme
Slik gjør du
- Kok opp vann og salt. Skjær kjøttet i terninger og kok opp.
- Skum godt av og la kjøttet trekke i 20 minutter.
- Tilsett grønnsaker skåret opp i mindre biter og ha i krydder. La det trekke videre i 10 minutter.
- Kok opp og jevn med maizena utrørt i melken. Smak til med rømme, urter og krydder.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 444 kcal |
Protein | 36,3 g |
Fett | 27,7 g |
Karbohydrater | 12,1 g |
Jern | 3,6 mg |