Foto: Kim Hotlhe/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Frikassé er en tradisjonsrett som mange har minner om.

Når høstmørket senker seg er det godt å varme seg på en rett som dette.

Porsjoner: 4 • Tid: 40 - 60 min • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

700 g grytekjøtt av lam uten bein
4 dl vann
2 ts salt
2 stk gulrot
2 stk persillerot
1 bunt vårløk
1 bunt frisk grønn asparges
½ ts pepper
1 ss frisk timian 1 ts tørket
2 ss sitronsaft
1 dl melk
1 ss maisstivelse (maizena)
1 dl lettrømme

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og salt. Skjær kjøttet i terninger og kok opp.
  2. Skum godt av og la kjøttet trekke i 20 minutter.
  3. Tilsett grønnsaker skåret opp i mindre biter og ha i krydder. La det trekke videre i 10 minutter.
  4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i melken. Smak til med rømme, urter og krydder.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 444 kcal
Protein 36,3 g
Fett 27,7 g
Karbohydrater 12,1 g
Jern 3,6 mg