Foto: Kim Holthe, frukt.no

Fråts i sesongens norske grønnsaker!

Rotgrønnsaker får en nydelig smak av å bakes i ovn. Og sitron gjør retten ekstra smaksrik og spennende. En enkel og grei måte å tilberede grønnsakene på.

Ingredienser

  • 200 g sjalottløk
  • 200 g chioggiabete i båter
  • 200 g gulrot i staver - gjerne forskjellige farger
  • 200 g knollselleri (sellerirot) i trekanter
  • 200 g persillerot
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk sitron i skiver
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Skrell sjalottløken og del den i fire.

Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.

Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.

Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.

Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.

Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.

Ovnsbakte grønnsaker passer til det aller meste. Den kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.

Kilde: Frukt.no