Denne oppskriften er full av smak, og mild avokado runder det hele av.
Laksen er ovnsbakt bare noen minutter, slik at den fortsatt er saftig i kjernen.
Ingredienser
- 500 g laksefilet, uten skinn og bein
- 2 ss ingefær, frisk
- 1 stk chili, rød
- 4 ss gressløk, frisk
- 1 ss valmuefrø
- 1 ts salt
- aluminiumsfolie
Salat
- 1 stk avokado
- 0,5 stk sitron
- 1 stk crispisalat
- 3 ss koriander, frisk
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Riv ingefær, og finhakk chili og gressløk.
Bland ingefær, chili, gressløk og salt, og fordel over laksefileten.
Pakk laksefileten inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i 15 minutter.
Ta laksen ut av plasten, legg den i en smurt ildfast form og dekk med aluminiumsfolie.
Stek laksen i stekeovnen i ca. 7 minutter, ta den ut og la den hvile under folien i 2 minutter.
Ta av aluminiumsfolien og dryss over valmuefrø.
Salat
Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet.
Skjær avokadokjøttet i båter, drypp over saften av sitron, og dryss litt salt og grovkvernet pepper.
Bland sammen avokado, salat og friske urter.
Drypp litt olivenolje, og dryss litt salt og pepper over salaten.
Server ovnsbakt laks med avokadosalat ved siden av.