Gulrotsupper er veldig populære, og her har vi en variant med gulrot sammen med persillerot.
Dette er en kjempegod suppe som tar kort tid å lage.
Ingredienser
- 700 g gulrot
- 300 g persillerot
- 1 stk løk
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 20 g smør
- 1 dl matfløte
- salt og pepper
Garnityr:
- 1 stk gulrot
- 1 stk persillerot
- 1 stk vårløk
- 1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i smøret til løken er blank.
Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.
Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.
Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.
Garnityr:
Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.
Finstrimle vårløken
Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.
Godt brød og smør smaker deilig til.