En fin måte å få i barna både fisk og grønnsaker.
Dette er en fyldig suppe basert på grønnsaker som moses. Denne suppebasisen kan lages på forhånd så det bare er å koke opp og tilsette laks, torsk og reker.
Ingredienser
- 150 g torskefilet, uten skinn og bein
- 150 g laksefilet, uten skinn og bein
- 100 g reker, uten skall
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk purre
- 2 stk potet
- 2 stk gulrot
- 1 ss rapsolje
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl kremfløte
- 1 ss hvitvinseddik
- 100 g erter, fryst
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær torsk og laks i biter og dryss over litt salt og pepper. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Skjær purre i ringer, og skrell og skjær potet og gulrot i terninger. Surr sjalottløk, hvitløk, purre, potet og gulrot i rapsolje til løken blir blank.
Tilsett grønnsaksbuljong og kok i 10 minutter.Tilsett kremfløte og kok videre i 5 minutter.
Mos til en jevn suppe med en håndmoser eller stavmikser. Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik.
Legg fiskebitene og ertene i suppen, og kok opp.
La suppen trekke i noen minutter.
Ha rekene i suppe rett før servering.
Server suppen straks.
Kilde: Godfisk.no