Jordskokksuppe har en fantastisk smak og finnes i mange varianter.
Her har vi tilsatt purre og serverer suppen med hjemmelagede chips av persillerot. Snadder!
Ingredienser
- 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
- 5 dl melk
- 400 g jordskokk (ca. 6 stk.)
- ½ stk purre
- 2 ss olje til steking
- 1 stk persillerot
- 1 ss valnøttolje
Fremgangsmåte
Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokkene og skjær dem i biter.
Kok jordskokkbitene i melkekraften til de er møre og mos med en stavmikser, e.l. Kok opp igjen.
Skrell persilleroten og skjær den i strimler. Sprøstek strimlene i olje i en varm panne.
Skjær purren i strimler eller ringer og skyll dem godt. Ha purre i suppen rett før servering.
Server persillerotchips ved siden av.
kilde: frukt.no