Foto: Vita hjertego

Server laksen på en seng av grønnsaker, og legg over avocadodressing og koriandersalsa.

Porsjoner: 4 • Tid: 40-60 minutter • Vanskelighetsgrad: Middels

Nykokte poteter passer utmerket til denne spennende laksefileten.

Ingredienser

1 ss
1 stk aubergine
1 ss brunt sukker
0,5 ts mineralsalt
pepper
16 stk aromasopp
2 stk avocado
1 stk chili
1 pk mini-asparges
1 dl lettrømme (gjerne ekstra lett)

Steking av laks

1 ss Vita hjertego' Flytende Margarin (til steking av fisk)
800 g laksefilet
1 ts mineralsalt
pepper
680 g kokte poteter

Koriandersalsa

0,5 dl
5 fedd hvitløk
2 stk lime (kun saften)
1 bunt(er) frisk koriander
1 kn mineralsalt

Slik gjør du

  1. Skjær auberginen i hele skiver, ha på mineralsalt, pepper og brunt sukker og stek i en teflonbelagt panne med noen dråper olje til de er møre.
  2. Del halvparten av avocadoene og all soppen i båter. Sted det hele sammen med grovhakket hvitløk og chili i noen dråper av oljen.
  3. Fjern den trå delen nederst på aspargesen (hvis du knekker aspargesen i to vil de knekke av der hvor den begynner å bli trå).
  4. Stek så aspargesen lett i pannen med resterende oljedråper, men pass på at aspargesen bevarer en del av sprøheten.
  5. Mos resten av avocadoen sammen med halvparten av saften fra limen, mineralsalt, pepper og lettrømme.
  6. Lag koriandersalsa av finhakket koriander, olje, finhakket hvitløk, mineralsalt og resten av limesaften.
  7. Del laksefileten i fine stykker og stek i margarin. Krydre med mineralsalt og pepper.
  8. Server og nyt.