Server laksen på en seng av grønnsaker, og legg over avocadodressing og koriandersalsa.
Porsjoner: 4 • Tid: 40-60 minutter • Vanskelighetsgrad: Middels
Nykokte poteter passer utmerket til denne spennende laksefileten.
Ingredienser
1 ss
1 stk aubergine
1 ss brunt sukker
0,5 ts mineralsalt
pepper
16 stk aromasopp
2 stk avocado
1 stk chili
1 pk mini-asparges
1 dl lettrømme (gjerne ekstra lett)
Steking av laks
1 ss Vita hjertego' Flytende Margarin (til steking av fisk)
800 g laksefilet
1 ts mineralsalt
pepper
680 g kokte poteter
Koriandersalsa
0,5 dl
5 fedd hvitløk
2 stk lime (kun saften)
1 bunt(er) frisk koriander
1 kn mineralsalt
Slik gjør du
- Skjær auberginen i hele skiver, ha på mineralsalt, pepper og brunt sukker og stek i en teflonbelagt panne med noen dråper olje til de er møre.
- Del halvparten av avocadoene og all soppen i båter. Sted det hele sammen med grovhakket hvitløk og chili i noen dråper av oljen.
- Fjern den trå delen nederst på aspargesen (hvis du knekker aspargesen i to vil de knekke av der hvor den begynner å bli trå).
- Stek så aspargesen lett i pannen med resterende oljedråper, men pass på at aspargesen bevarer en del av sprøheten.
- Mos resten av avocadoen sammen med halvparten av saften fra limen, mineralsalt, pepper og lettrømme.
- Lag koriandersalsa av finhakket koriander, olje, finhakket hvitløk, mineralsalt og resten av limesaften.
- Del laksefileten i fine stykker og stek i margarin. Krydre med mineralsalt og pepper.
- Server og nyt.