Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

For mange er dette den ultimate sommermaten. Passer godt som tilbehør til alle typer grillmat.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

16 stk frisk grønn asparges
4 ss olivenolje
1 stk sitron
ca.1 ts salt
1 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
  2. Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
  3. Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge. Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 130 kcal
Protein 1,1 g
Fett 13,1 g
Karbohydrater 2,3 g
Jern 0,4 mg