Her er den radikale burger, eller kanskje en burger for radikale!
Med spinat og kalkun sammen med burgeren vil du garantert gi gjestene dine en annerledes opplevelse. Et slags opprør mot den straighte burgeren.
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
600 g karbonadedeig
1 ½ ts salt
1 ts pepper
½ dl vann
2 ss flytende margarin til steking
4 ss crème fraîche ekstra lett, 10 %
1 ts tørket salvie
1 ts tørket oregano
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
1 stk bifftomat
8 skive naturell kalkunpålegg
150 g frisk spinat
2 stk vårløk
1 båt hvitløk
4 stk grovt rundstykke
Slik gjør du
- Rør inn salt og pepper i karbonadedeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig. Del den i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
- Bland créme fraîche med salvie, oregano, salt og pepper.
- Vask og rens spinaten og fres den i panne med skivet vårløk og presset hvitløk, akkurat til den faller sammen.
- Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
- Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med créme fraîche-blandingen, tomat, burger, kalkunpålegg og spinat/vårløk.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 2172 kJ |
519 kcal | |
Protein | 42,6 g |
Fett | 18,5 g |
Karbohydrater | 43,7 g |
Fiber | 3,7 g |