Foto: godfisk.no/Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Seifilet med gressløk og persille i paneringen.

Stek den i ovnen mens du surrer sammen høstens gode grønnsaker i en panne. En fargerik blanding for øye og tunge.

Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 - 40 minutter • Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

400 g seifilet
0.5 ts salt
0.3 ts pepper
1 ss olivenolje

Ingredienser topping

0.5 dl griljermel
1 ss persille
1 ss gressløk
0.3 dl olivenolje

Ingredienser tomatsaus

1.5 ss olivenolje
0.5 stk løk
0.2 stk squash
0.5 stk paprika, rød
0.5 stk paprika, grønn
1.5 stk tomat
0.5 fedd hvitløk
1 ss persille
salt og pepper

Tilbehør
potet

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 170 grader.
  2. Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt.
  3. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat.

Topping:

  1. Finhakk urtene hvis du bruker friske urter.
  2. Rør sammen ingrediensene til toppingen til en jevn masse, tilsett mer olje om nødvendig, den skal være "smørevennlig".
  3. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene.
  4. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gylden.

Tomatsaus:

  1. Kutt ingrediensene til sausen i små biter.
  2. Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank.
  3. Tilsett grønnsakene uten tomatene og la de surre sammen i ca 5 minutter.
  4. Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering.
  6. Server blandingen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter ved siden av.