Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lag deg en deilig, varm grønnsaksuppe med kylling. Den er ferdig på få minutter.

Porsjoner: 3 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 l vann
2 stk gulrot
ca.3⁄4 stk purre
ca.150 g kålrot
ca.100 g knollselleri (sellerirot)
2 stk kyllingfilet i strimler
1 stk hønsebuljongterning , evt. grønnsaksbuljongterning
2 ss hakket, frisk kruspersille (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Skrell grønnsakene og del dem i små terninger. Skjær kyllingfileten i små strimler.
  2. Kok opp vann og salt. Ha i grønnsakene og noen minutter til de er møre.
  3. Tilsett kyllingstrimlene når grønnsakene nesten er kokt.
  4. Smak til med buljong og eventuelt litt salt og pepper. Ha gjerne litt hakket persille over suppen ved servering.

Server grønnsaksuppen med brød eller flatbrød.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 165 kcal
Protein 26,4 g
Fett 1,4 g
Karbohydrater 8,9 g
Jern 1,0 mg
Kilde: Matprat.no