Nesten som å spise regnbuen!
Rispapirruller med friske grønnsaker i spreke farger og saftig kyllingfilet. Lag gjerne en hoisin eller peanøttdip til for ekstra asiatisk smak på denne lekre retten.
Ingredienser
4 porsjoner
- 2 stk kyllingfilet
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts peppermiks
- 1 ss olje eller margarin til steking
- 1 kg gulrot
- 1 stk rød spisskål
- 1 bunt vårløk
- 1 stk agurk
- 16 stk rispapir
- 1 stk romanosalat eller hjertesalat
- 1⁄2 potte frisk koriander
Fremgangsmåte
1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. La filetene hvile noen minutter før de skjæres i fingertykke strimler på langs av fileten.
2. Skrell gulrot og skjær i tynne strimler. Bruk eventuelt en mandolin eller et juliennejern for å lette denne jobben.
3. Skjær spisskål i tynne strimler, bruk eventuelt en ostehøvel for å lette denne jobben.
4. Skjær vårløk og agurk i tynne staver. Vask salat og del den i store, grove biter.
5. Ha varmt vann i en dyp tallerken eller en ildfast. Legg to og to rispapir noen sekunder ned i vannet slik at de blir myke. Se til at de ikke klistrer seg sammen.
6. Legg rispapirene på en fuktet fjøl slik at de overlapper hverandre litt på midten.
7. Legg på romanosalat, gulrotstimler, spisskål, kyllingfilet, agurk, vårløk og koriander nederst på rispapiret. Brett rispapiret forsiktig over fyllet og rull det sammen som en pølse. Del rullene i to på midten før servering. Pynt eventuelt med sesamfrø og frisk koriander.
Server gjerne de ferske vårrullene sammen med en hoisin- eller peanøttdip.