Foto: Kai Nordrum/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Så enkelt og så godt! Potetmos fra pose blir aldri det samme igjen etter dette…

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

10 stk potet
3 dl lettmelk
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄4 ts revet muskatnøtt
1 stk egg

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet.
  2. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt.
  3. Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn egget til slutt.

NB! Potetmosen bør ikke koke etter at egget er tilsatt.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 242 kcal
Protein 7,1 g
Fett 8,8 g
Karbohydrater 33,0 g
Jern 1,4 mg
Kilde: Matprat.no