Foto: Kai Nordrum/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Kjøttkaker har i mange år vært en av grunnstenene i det norske kjøkken. Men i den senere tid er det kommet mange varianter av kjøttkakene. Her er en oppskrift på en sterkere og mer aromatisk variant.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1 1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1⁄4 ts malt muskat
1⁄4 ts malt ingefær
2 1⁄2 ss potetmel
2 dl vann eller melk
Ca. 2 ts peppermiks
2 ts paprikapulver

Slik gjør du

  1. Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter pepper, muskat, ingefær og potetmel inn i deigen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe med melk eller vann. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.
  2. Form farsen du nå har fått, til runde, flate kaker.
  3. Bland sammen peppermiks og paprikapulver på en tallerken. Rull kakene i kryddermiksen. Stek kakene på middels varme til de er gjennomstekte.

Server med ovnsstekte poteter, surret sopp og løk, brokkoli og peppersaus.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 265 kcal
Protein 22,4g
Fett 16,5 g
Karbohydrater 6,7 g
Jern 3,2 mg
Kilde: Matprat.no