Kjøttkaker har i mange år vært en av grunnstenene i det norske kjøkken. Men i den senere tid er det kommet mange varianter av kjøttkakene. Her er en oppskrift på en sterkere og mer aromatisk variant.
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
500 g kjøttdeig
1 1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1⁄4 ts malt muskat
1⁄4 ts malt ingefær
2 1⁄2 ss potetmel
2 dl vann eller melk
Ca. 2 ts peppermiks
2 ts paprikapulver
Slik gjør du
- Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter pepper, muskat, ingefær og potetmel inn i deigen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe med melk eller vann. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.
- Form farsen du nå har fått, til runde, flate kaker.
- Bland sammen peppermiks og paprikapulver på en tallerken. Rull kakene i kryddermiksen. Stek kakene på middels varme til de er gjennomstekte.
Server med ovnsstekte poteter, surret sopp og løk, brokkoli og peppersaus.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 265 kcal |
Protein | 22,4g |
Fett | 16,5 g |
Karbohydrater | 6,7 g |
Jern | 3,2 mg |