Her er en suppe med mange variasjonsmuligheter. Med utgangspunkt i en god buljong kan du tilsette grønnsaker etter tilgang og fantasi og lage din helt spesielle variant.
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 l kyllingbuljong (utblandet)
4 stk kyllingfilet
1 stk gulrot i små biter
100 g knollselleri (sellerirot) i små biter
1 stk hakket løk
100 g grønn squash i terninger
100 g aspargesbønner
100 g grovrevet grønnkål eller spinat
2 ss hakket frisk gressløk
Slik gjør du
- Kok opp kyllingbuljong og legg i kylling skåret i passe store suppebiter.
- Kok opp og tilsett de harde grønnsakene. La dem småkoke et par minutter og fortsett å legge i grønnsakene etter hvert som du har stelt dem. Bladgrønnsakene trenger bare så vidt å koke opp, så er de ferdige.
- Dryss over raust med hakket gressløk, og smak til med salt og kvernet pepper.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 208 kcal |
Protein | 39,4 g |
Fett | 2,1 g |
Karbohydrater | 5,4 g |
Jern | 4,8 mg |