Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Her er en suppe med mange variasjonsmuligheter. Med utgangspunkt i en god buljong kan du tilsette grønnsaker etter tilgang og fantasi og lage din helt spesielle variant.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 l kyllingbuljong (utblandet)
4 stk kyllingfilet
1 stk gulrot i små biter
100 g knollselleri (sellerirot) i små biter
1 stk hakket løk
100 g grønn squash i terninger
100 g aspargesbønner
100 g grovrevet grønnkål eller spinat
2 ss hakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Kok opp kyllingbuljong og legg i kylling skåret i passe store suppebiter.
  2. Kok opp og tilsett de harde grønnsakene. La dem småkoke et par minutter og fortsett å legge i grønnsakene etter hvert som du har stelt dem. Bladgrønnsakene trenger bare så vidt å koke opp, så er de ferdige.
  3. Dryss over raust med hakket gressløk, og smak til med salt og kvernet pepper.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 208 kcal
Protein 39,4 g
Fett 2,1 g
Karbohydrater 5,4 g
Jern 4,8 mg
Kiilde: Matprat.no