Svinekjøtt sammen med frukt er utrolig godt. Skulle det være vanskelig å få tak i papaya kan du bruke pære i stedet.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
700 g indrefilet av svin
2 stk kiwi
1 stk moden papaya
1 stk lime
1 1⁄2 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 ss ripsgelé
1⁄2 dl pinjekjerner
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
Slik gjør du
- Skjær filetene i litt tykke skiver. Stek biffene på middels varme til de er gjennomstekt, ca. 8 min. Legg dem til side for å hvile. Ta vare på stekesjyen til sausen.
- Skrell papayaen og fjern kjernene. Skrell kiwiene. Mos fruktene (gjerne i foodprocessor) og tilsett saften av en lime.
- Fruktmosen røres med crème fraîche, og helles over i stekepannen. Varm opp og smak til med ripsgele og revet limeskall, salt og pepper.
- Medaljongene serveres med fruktsaus, med et dryss av ristede pinjekjerner (evt. ristede hasselnøtter/ mandler).
Server gjerne hasselbackpoteter til.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 448 kcal |
Protein | 38,8 g |
Fett | 25,0 g |
Karbohydrater | 17,7 g |
Jern | 1,9 mg |