Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Indrefilet av svin er godt i seg selv, men surret i spekeskinke blir den ekstra god. Lag den når du vil ha det lille ekstra!

Porsjoner: 4 • Tid: 40-60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

800 g indrefilet av svin
1⁄2 ts pepper
8 skive spekeskinke
2 ss olje

Slik gjør du

  1. Gni svinefileten inn med pepper.
  2. Pakk fileten inn i skinkeskivene og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.
  3. Pensle fileten med olje og legg den over i en ildfast form.
  4. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 125 °C til termometeret viser ca. 70 °C. Sjekk termometeret etter 20 minutter.

Tips: Denne oppskriften egner seg også veldig godt til grilling. Grill fileten i 15-20 minutter. Snu ofte.

Serveres med stekte potetbåter og ratatouille.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 325 kcal
Protein 48,0 g
Fett 15,0 g
Karbohydrater 1,0 g
Jern 1,9 mg
Kiilde: Matprat.no