Indrefilet av svin er godt i seg selv, men surret i spekeskinke blir den ekstra god. Lag den når du vil ha det lille ekstra!
Porsjoner: 4 • Tid: 40-60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
800 g indrefilet av svin
1⁄2 ts pepper
8 skive spekeskinke
2 ss olje
Slik gjør du
- Gni svinefileten inn med pepper.
- Pakk fileten inn i skinkeskivene og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.
- Pensle fileten med olje og legg den over i en ildfast form.
- Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 125 °C til termometeret viser ca. 70 °C. Sjekk termometeret etter 20 minutter.
Tips: Denne oppskriften egner seg også veldig godt til grilling. Grill fileten i 15-20 minutter. Snu ofte.
Serveres med stekte potetbåter og ratatouille.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 325 kcal |
Protein | 48,0 g |
Fett | 15,0 g |
Karbohydrater | 1,0 g |
Jern | 1,9 mg |