Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Japanere er kjent for god kvalitetsmat. Ta frem pinnene og nyt denne retten.

Porsjoner: 2 • TId: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

300 g biff av ytrefilet storfe
2 ss olje
1 l kjøttkraft
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
saften av 2 stk lime
1 ss soyasaus
1 ss finhakket frisk ingefær
2 stk rødløk
1 stk rød chili i skiver
1 dl bønnespirer
3 ss finhakket frisk koriander
1 båt hvitløk
1⁄2 pk nudler

Slik gjør du

  1. Kok opp kjøttkraften.
  2. Ha limesaften i kraften. Smak til med soyasaus.
  3. Ha i chili og ingefær.
  4. Mens suppen står på varmen, skjæres biffkjøttet i tynne skiver ca. 1/2 cm. Ha salt og pepper på biffskivene og stek dem på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Hold biffene varme.
  5. Kok nudlene i suppen.
  6. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha i rødløk, bønnespirer og koriander (og evt. hvitløk). Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.
  7. Fordel nudelsuppen i to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.

Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 531 kcal
Protein 48,3 g
Fett 5,2 g
Karbohydrater 74,6 g
Jern 10,0 mg
Kiilde: Matprat.no