Foto: Ragge Strand og Per Alfsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Maten på Jamaica er vanligvis godt krydret og tung, basert bla på kjøtt og ris, ofte garnert med kokosmelk.

Til den sterke maten nytes sterk Rom fra Jamaica. Denne retten er en mildere, men allikevel en smakfull variant.

Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
1⁄2 stk grønn squash
1⁄2 stk løk
1 stk rød paprika
1 ss smør eller olje
1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
1⁄2 ts paprikapulver
1⁄4 ts salt
1 1⁄2 ss kokosmasse

Slik gjør du

  1. Skjær squashen i 1 cm tykke skiver, løk og paprika i mindre terninger.
  2. Stek kjøttstrimlene raskt i smør/olje, 1-2 minutter.
  3. Stek grønnsakene 2-3 minutter.
  4. Bland kjøtt, grønnsaker, ananas og ananaslaken. Tilsett krydder, legg på lokk og la trekke et par minutter.

Dryss kokosmassen over retten og server med kokt ris og eventuelt sitronbåter.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 292 kcal
Protein 35,1 g
Fett 6,4 g
Karbohydrater 18,4 g
Jern 2,4 mg
Kiilde: Matprat.no