Maten på Jamaica er vanligvis godt krydret og tung, basert bla på kjøtt og ris, ofte garnert med kokosmelk.
Til den sterke maten nytes sterk Rom fra Jamaica. Denne retten er en mildere, men allikevel en smakfull variant.
Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
300 g renskåret svinekjøtt i strimler
1⁄2 stk grønn squash
1⁄2 stk løk
1 stk rød paprika
1 ss smør eller olje
1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
1⁄2 ts paprikapulver
1⁄4 ts salt
1 1⁄2 ss kokosmasse
Slik gjør du
- Skjær squashen i 1 cm tykke skiver, løk og paprika i mindre terninger.
- Stek kjøttstrimlene raskt i smør/olje, 1-2 minutter.
- Stek grønnsakene 2-3 minutter.
- Bland kjøtt, grønnsaker, ananas og ananaslaken. Tilsett krydder, legg på lokk og la trekke et par minutter.
Dryss kokosmassen over retten og server med kokt ris og eventuelt sitronbåter.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 292 kcal |
Protein | 35,1 g |
Fett | 6,4 g |
Karbohydrater | 18,4 g |
Jern | 2,4 mg |