Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt.
Ingredienser
6 porsjoner
- 1 pk tagliatelle
- 2 stk sjalottløk
- 2 båter hvitløk
- 200 g blåskjell
- 200 g friske hjerteskjell
- 2 ss olivenolje
- 1 dl hvitvin eller eplejuice
- 2 ss finkuttet frisk gressløk
- 2 ss finkuttet frisk dill
- saften av 0,5 stk sitron
- 3 dl kremfløte
- 4 stk finkuttet vårløk
- 1 pk cherrytomat
- 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Fremgangsmåte
Kok pasta som anvist på pakken, hel over i en sil og skyll i kaldt vann. Sett til side.
Skrell og finkutt sjalottløk og hvitløk. Del tomatene i to.
Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
Fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje. Tilsett skjellene. Hell i hvitvin og damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Fisk opp skjellene og legg dem i en bolle.
Ha i fløte, vårløk, tomater, srirachasaus og pastaen. Koke opp. Når det begynner å tykne, tilsettes gressløk, dill, sitronsaft og de dampede skjellene.