Piperade er et klassisk fransk tilbehør, ikke så altfor ulikt ratatouille.
Smaker ypperlig til lammefileten.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
800 g ytrefilet av lam 
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
 1 båt hvitløk 
1 boks hermetiske tomater 
4 båt finhakket hvitløk 
1 dl hvitvin 
250 g frosne aspargesbønner 
½ ts salt
Piperade: 
2 ss olje 
2 ss tomatpuré 
1 stk gul paprika i biter
1 stk rød paprika i biter
1 stk rødløk i båter
 3 stk tomat i båter
1 dl lammekraft eller buljong 
2 ss finhakket frisk rosmarin
1 ts salt 
1 ts pepper
Slik gjør du
- Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter. La det hvile i 10 minutter.
- Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder. Tilsett vin og kraft og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
- Skjær kjøttet i biter eller skiver og servér med piperade.
Servér med potetpuré eller salat.
Tips: Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.
 
             
            

 
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            