Foto: Frukt.no Mari Svenningsen

Smakfulle vegetariske potetkaker eller potetburgere som du bare må prøve.

Supre som tilbehør, eller som en kjøttfri middag med en god salat ved siden av. 

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g potet
  • 1 løk
  • 3 båt hvitløk
  • ½ purre
  • 1 dl brødrasp
  • 2 egg
  • 80 g smakfull hvitost (8 terninger)
  • 3 ss sesamfrø
  • salt og pepper
  • smør til steking

Fremgansmåte

Kok potetene med skallet på. Skrell dem når de er ferdig kokt.
Finhakk løk og hvitløk. Stek det blankt i varm panne uten at den får veldig mørk farge.
Skjær purre i strimler og skyll de godt. La de renne av. Ha purrestrimlene i pannen sammen med løken. Rør rundt.
Riv de skrelte potetene. Bland dem med egg, løk og brødrasp. Smak massen til med litt salt og pepper. (Om du ønsker kan du tilsette krydder som du liker.)
Form massen til 8 kaker og ha en liten ostebit i hver. Dypp dem i sesamfrø og stek i varm panne.
Server potetburgerne med remulade og frisk salat.

Kilde: Frukt.no