Lam med ovnsbakte grønnsakene som gir en sunn balansere i denne retten.
Porsjoner: 4
Ingredienser
½ potte oregano
650 g poteter
2 neper
2 gulrøtter
2 rødløk
2 tomater
500 g lammekjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 dl crème fraîche
1 ss smør
1 ss smaksnøytral olje
1 ss grønnsaksbuljongpulver
3 ss olivenolje
½ dl strøbrød
2 ss mild sennep
salt
pepper
Slik gjør du
- Sett ovnen på 225 ºC. Hakk oreganoen (både blader og stilker).
- Kutt potetene i båter. Skrell og skjær nepene og gulrøttene i 1 cm brede staver. Skjær rødløken i båter. Legg alt i en dyp langpanne, og hell over 2 ss olivenolje, 2 krm salt og 1 krm svart pepper. Fordel halvparten av den hakkede oreganoen over og bland godt. Stek høyt oppe i ovnen i 25-30 min. Kutt tomatene i to og legg i pannen de siste 10 min.
- Bland strøbrødet med 2 ss vann i en stor bolle. Tilsett sennep, 1 ss olivenolje, litt salt, pepper og lammekjøttdeigen. Bland alt sammen og form til 8 karbonader.
- Smelt 1 ss smør i en stekepanne og stek karbonadene i 3 min per side på middels høy varme. Legg de på et tildekket fat etterhvert som de stekes.
- Mens karbonadene stekes, varm opp 1 ss nøytral olje i en kjele og press i hvitløksfeddene. Fres på lav varme i 1 min. Tilsett 1½ dl vann, crème fraîche, 1 ss buljongpulver og resten av den hakkede oreganoen. La det putre på svak varme under omrøring i ca. 8 min.
- Server lammekarbonadene med hvitløkssausen, de ovnsbakte rotfruktene og en halv tomat til hver.