Foto: matenerklar.no

En barnevennlig rett hvor grønnsakene er gjemt i gratengen.

Porsjoner: 4

Ingredienser

250 g pennepasta
2 gule løk
400 g kyllingkjøttdeig
2 bokser hakkede tomater
150 g rotselleri
2 gulrøtter
1 pose revet mozzarella.
1 romanosalat
1 paprika
½ ss nøytral olje
3 ss tomatpuré
1 ½ ss grønnsaksbuljongpulver
3 ss oregano
1 ½ ts chilipulver (kan reduseres når den lages til barn)
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
½ ts eplecidereddik
Salt
Pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 ºC grill, og ta frem en ildfast form (20x30 cm).
  2. Kok penne pastaen etter anvisning på pakken.
  3. Varm opp 1 ss nøytral olje i en stor stekepanne (med lokk) og stek finhakket løk og kyllingkjøttdeig på høy varme i ca. 4 min.
  4. Hell over de hakkede tomatene og ha i grønnsaksbuljongpulver, oregano, tomatpuré, hvitløk, chilipulver, salt og pepper.
  5. Grovriv rotselleri og gulrot og ha i kjøttsausen.La sausen putre under lokk i noen minutter.
  6. Bland pastaen og kjøttsausen i den ildfaste formen og strø over revet mozzarella. Gratiner i ovnen i 10 min eller til osten er gylden.
  7. Salat: Grovhakk romanosalat og skjær paprika i terninger. Bland salaten og paprikaen i en stor skål og hell over 1 ss olivenolje, ½ ts eplecidereddik, litt salt og pepper.
  8. Server pastagratengen med salaten.
Kilde: matenerklar.no