En barnevennlig rett hvor grønnsakene er gjemt i gratengen.
Porsjoner: 4
Ingredienser
250 g pennepasta
2 gule løk
400 g kyllingkjøttdeig
2 bokser hakkede tomater
150 g rotselleri
2 gulrøtter
1 pose revet mozzarella.
1 romanosalat
1 paprika
½ ss nøytral olje
3 ss tomatpuré
1 ½ ss grønnsaksbuljongpulver
3 ss oregano
1 ½ ts chilipulver (kan reduseres når den lages til barn)
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
½ ts eplecidereddik
Salt
Pepper
Slik gjør du
- Sett ovnen på 225 ºC grill, og ta frem en ildfast form (20x30 cm).
- Kok penne pastaen etter anvisning på pakken.
- Varm opp 1 ss nøytral olje i en stor stekepanne (med lokk) og stek finhakket løk og kyllingkjøttdeig på høy varme i ca. 4 min.
- Hell over de hakkede tomatene og ha i grønnsaksbuljongpulver, oregano, tomatpuré, hvitløk, chilipulver, salt og pepper.
- Grovriv rotselleri og gulrot og ha i kjøttsausen.La sausen putre under lokk i noen minutter.
- Bland pastaen og kjøttsausen i den ildfaste formen og strø over revet mozzarella. Gratiner i ovnen i 10 min eller til osten er gylden.
- Salat: Grovhakk romanosalat og skjær paprika i terninger. Bland salaten og paprikaen i en stor skål og hell over 1 ss olivenolje, ½ ts eplecidereddik, litt salt og pepper.
- Server pastagratengen med salaten.