Ferske rødbeter er superspennende!
Prøv vår fristende salat med kylling og fetaost i følge med den fargesterke roten. Balsamicodressing kler salaten godt.
Porsjoner: 2 • Tid: 40-60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis Enkel
Ingredienser
3 stk rødbete
2 stk kyllingfilet i biter
4 skive grovt brød i terninger
salt og kvernet pepper
1 stk hjertesalat
ca. ½ stk ekebladsalat
½ stk mango , evt. papaya eller melon
ca. 50 g fetaost
Dressing:
2 ss balsamicoeddik
2 ss vann
salt og pepper
Slik gjør du
- Kok rødbetene i lettsaltet vann i ca. 45 minutter til de er møre. Avkjøl. Skrell rødbetene og del dem i fine båter.
- Forvarm ovnen til 200 °C. Legg kylling- og brødbiter ut over et bakepapir. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt og brødbitene sprø og gylne.
- Fordel salaten på to tallerkener og legg rødbetbitene oppå. Fordel varme kylling- og brødbiter på toppen.
- Bland sammen dressingen og sprinkle den over salaten. Dryss på litt flaksalt og server med det samme.
Tips: Bruk de salattypene som du liker best.