Teriyakisaus minner om en søt soyasaus.
Denne japanske sausen blir brukt til både strimlet, grillet og stekt kjøtt. Her har vi brukt den sammen med klassisk japansk tilbehør.
Porsjoner: 2 • Tid: Over 60 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis Enkel
Ingredienser
300 g biff av ytrefilet storfe
1 ss olivenolje
100 g nudler
½ bunt vårløk
1 stk gulrot
3 blad kinakål
1 l vann
1 ts salt
2 ss klippet frisk koriander
Slik gjør du
- Bland ingrediensene til marinaden (se oppskrift) som helles i en plastpose sammen med hele kjøttstykket. Klem ut luften av posen og knyt igjen. Marineres minst 4-5 timer, helst i kjøleskap natten over.
- Brun fileten rundt det hele i en stekepanne på sterk varme. Senk varmen og tilsett marinaden. Legg på lokk og la kjøttet etterstekes på svak varme i ca. 15 minutter.
- Rens og skjær grønnsakene opp i tynne strimler. Kok de sammen med nudlene i ca. 5 minutter. Sil av vannet.
- Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg det over nudlene og grønnsakene, hell over marinaden og dryss over koriander.
PSST: Her kan du også bruke ferdig stekt roastbiff som varmes noen sekunder i marinaden.