Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for kjøtt

En super måte å lage middag på! Ha alt i en form og sett den i ovnen - så går resten av seg selv.

Porsjoner: 4 • TId: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

600 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
1 ts grillkrydder
6 dl ukokt hurtigris
6 dl varm hønsebuljong (utblandet)
1 ts gurkemeie
2 stk vårløk
1 båt hvitløk
1 stk rød paprika
2 dl dypfryste erter

Slik gjør du

  1. Ha ris i en ildfast form. Rør gurkemeie i varm buljong og slå dette over.
  2. Skjær vårløk i ringer, paprika i biter, hakk hvitløken og bland dette inn i risen sammen med ertene.
  3. Legg kjøttet på toppen og dryss over krydder. Stek på 200 °C i ca 20 minutter. Sett på grill eller overvarme og stek videre i 3-5 minutter for å få en gyllen brunfarge på kjøttet.

Server med brød.

PSST: Tilsett gjerne hermetiske hakkede tomater sammen med buljongen i trinn 1, for ekstra smak.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer
Energi 413 kcal
Protein 40,8 g
Karbohydrater 51,5 g
Fett 3,8 g